PELI PRIČA

Pelican Products, Inc. i dalje vlada vodećim svjetskim liderom u dizajnu i proizvodnji zaštitnih kućišta visokih performansi, rješenja pakiranja s kontroliranom temperaturom, naprednih prijenosnih sustava rasvjete i robusne opreme za profesionalce i ljubitelje otvorenih prostora.

Naši proizvodi ovise o profesionalcima na najzahtjevnijim tržištima, uključujući požar / sigurnost, primjenu zakona, nauke o životu, odbranu / vojsku, zrakoplovnu, zabavnu, industrijsku i industriju na otvorenom. Pelican proizvodi dizajnirani su i izrađeni tako da traju cijeli život.

Sjedište tvrtke od 200.000 četvornih metara smješteno u Torranceu u Kaliforniji služi kao matični ured za gotovo 1.300 zaposlenika. Pelican se proširio širom svijeta i sada posluje u 26 zemalja, 24 međunarodna prodajna ureda i sedam proizvodnih pogona. U Europi Pelican djeluje pod imenom Peli Products.

Sedam proizvodnih lokacija Pelicana nalaze se u Sjevernoj Americi, Europi i Australiji: Torrance, California (korporativno) – South Deerfield, Massachusetts – Plymouth, Minnesota – Albuquerque, New Mexico – Crottendorf, Njemačka – Leighton Buzzard, Velika Britanija – Melbourne, Australia.

Pelican su 1976. osnovali Dave Parker i njegova supruga Arline u njihovoj garaži u Torranceu u Kaliforniji. Strastveni ronilac s 11 godina, Dave je prepoznao potrebu za robusnim svjetiljkama i futrolama koje ne bi procurile ili propale i namjeravao je stvoriti bolji proizvod od bilo kojeg drugog na tržištu. Nakon godina napornog rada i požrtvovnosti, Pelican Products postali su stvarnost s prvim patentom za proizvode, Pelican Float ™. Uskoro su uslijedile legendarne SabreLite ™ svjetiljke i kućišta zaštitnika.

Pelicansov proizvodni program i tvrtka neprekidno su rasli tijekom godina, a 2004. godine ih je kupila tvrtka privatnog kapitala Behrman Capital. Ubrzo nakon toga, tvrtka je doživjela nevjerojatan trend rasta pod novim predsjednikom uprave, Lyndonom Faulknerom, koji je imenovan 2006. godine.

Sa bogatom i raznovrsnom pozadinom, Faulkner je došao u Pelican Products iz korporacije Microsoft, gdje je služio kao rukovodilac operacija u Sjevernoj Americi, pomažući u pokretanju proizvoda koji se mijenjaju u industriji, kao što su XBOX®, Windows XP i Microsoft Office 2000. Pored toga, izgradio je kompaktni pionir proizvodnje diskova Technicolor® / Nimbus postao je IPO jer su svijet predstavili digitalnim medijima s kompaktnim diskovima (CD-ima) i digitalnim video diskovima (DVD-ima).

Nakon nekoliko godina jačanja organizacije, 2008. bila je godina zastave u kojoj je Pelican Products realizirao agresivnu strategiju rasta istaknutu međunarodnom ekspanzijom i akvizicijama. To je rezultiralo otvaranjem novih prodajnih ureda i proizvodnih pogona širom svijeta, kao i stvaranjem Pelican Australije i pokretanjem Advanced Area Lighting Group-a.

Pelican je najveću akciju dosad stekao kupnjom najbližeg konkurenta tvrtke Hardigg Industries krajem 2008. To je gotovo udvostručilo veličinu Pelikanove operacije preko noći, što ga čini najvećim proizvođačem slučajeva zaštite opreme na svijetu.

Krajem 2012. godine, kao dio svog strateškog plana rasta, Pelican je predstavio široku paletu proizvoda široke potrošnje prožete istim DNK-om žilavih noktiju kao i naši komercijalni proizvodi. Izdvojeni proizvodi uključuju hladnjake, pribor za piće, prtljagu i napredne alate za LED osvjetljenje.

U drugom potezu na raznolikosti svojih proizvoda i usluga, Pelican je predstavio liniju transportnih slučajeva s kontroliranom temperaturom. Za daljnje širenje u ovoj areni nabavili smo vodeće proizvođače kontejnera za otpremu pod kontrolom temperature, Minnesota Thermal Science (Sjedinjene Države 2013.) i Cool Logistics (Ujedinjeno Kraljevstvo 2014.) i integrirali ih kako bi stvorili Pelican BioThermal ™, najveću kontroliranu temperaturu proizvođač slučajeva na svijetu. Divizija je dva puta nagrađivana najprestižnijim priznanjima Ujedinjenog Kraljevstva, Kraljičinom nagradom za inovativnost i Kraljičinom nagradom za poduzetništvo.

2016. godine Pelican je proslavio 40. obljetnicu. Godina je dovela stalni organizacijski rast i preuređeni kućišta Pelican Air-a koji su 40% lakši od standardnih zaštitnih kućišta Pelican, ali zadržavaju svoju legendarnu žilavost.

Posljednjih godina donijelo je uvođenje Pelican-ove internetske trgovine i pokretanje novih i inovativnih proizvoda, uključujući robusnu i pristupačnu liniju futrola Vault by Pelican, svestrane predmete za osobne usluge za svakodnevnu upotrebu i kućište 1465 EMS, izuzetno lagan slučaj za prvo odgovorom.

A 2020. donosi kupnju NanoCool-a, Albuquerquea, proizvođača novog proizvoda za pakiranje sa sjedištem u Novom Meksiku. Ova akvizicija dodatno povećava širinu portfelja proizvoda Pelican BioThermal, koji je ionako najopsežniji u industriji.

MISIJA, VIZIJA I VRIJEDNOSTI

Posvećeni smo rastu na globalnoj razini pružanjem kvalitetnih proizvoda i usluga koji povećavaju vrijednost kupaca što rezultira izvanrednim povratima naših sudionika.

NAŠA VIZIJA

Zaštititi sve što Vam je dragocjeno!

NAŠE VRIJEDNOSTI

  • POŠTIVANJE – za sve sudionike Peli-ja.
  • KVALITETA – To je u našem “DNK” i nalazi se u svemu što radimo.
  • INTEGRITET – Uvijek činite pravu stvar.
  • RAČUNOVODSTVO – vlastiti postupci i odluke.
  • INOVACIJE – Stvarajte nove proizvode, poboljšajte postojeće proizvode.
  • FLEKSIBILNOST – Planirajte i prihvatite promjenu.
  • ENTUZIZAM – strastven za Peli i sve što radimo.
×